Suikertantefonds
Ontstaan en Bestuur

Over het ontstaan van Suikertante

De opbrengst van beide winkels (Tante Pollewop en uit Liefde) kwamen altijd ten goede aan de onderwijsprojecten van Stichting Elimu mount Elgon. Deze stichting rondde haar activiteiten in Kenia af in 2022. Natuurlijk willen we de beschikbare middelen goed blijven besteden en daarom is het suikertantefonds opgericht.  

In Kenia is het masterplan klaar. Het lag aan de basis van de steun die we sinds begin van deze eeuw in Kenia geven om goed onderwijs van de grond te krijgen in het gebied op de flanken van Mount Elgon aan de grens met Uganda.

Inmiddels zijn de mensen in het gebied ondersteund bij het meer en meer zelfstandig hun toekomst invullen. Ook hebben duizenden kinderen en jong volwassenen goed onderwijs gekregen en is hun toekomst daardoor rooskleuriger. Wij zijn daar trots op.


Zowel de oprichters van  de Stichting Elimu, Anke Diepenhorst en Ad Waijers uit Tilburg, als de Nederlandse Dr. Bea Schipper, tropenarts ter plaatse, hebben voor hun bijzondere werk een Koninklijke onderscheiding gekregen tot Ridders in de Orde van Oranje Nassau. Op de site www.elimumountelgon.nl kunt u zien waar de stichting voor staat in Kenia en wat daar bereikt is. U kunt ook de fotocarrousel bekijken via onderstaande button. 


Bestuur

Het bestuur van het Suikertantefonds bestaat uit 5 personen.

Anke Diepenhorst, voorzitter

Ad Waijers, secretaris en penningmeester

Cathelijn Bogaers, Michiel de Haan, Yvonne Schoonis, bestuursleden


Klik hier voor jaarverslag of jaarrekening 2022.

    V.l.n.r. Ad, Cathelijn, Ank, Yvonne, Michiel.