Suikertantefonds
Suikertante steunt

Suikertante steunt 


Allereerst graag aandacht voor het volgende. We zijn niet gebonden aan een politieke overtuiging of godsdienst of aan een economische belangengroep, en we laten ons niet leiden door de publieke opinie.


Hieronder ziet u de gebieden waar Suikertantefonds zich op wil richten. 


Midden-Brabant
Projecten of activiteiten voor en van inwoners/organisaties in Midden-Brabant. Met name gericht op vrouwen en kinderen zodat ze mee kunnen doen/iets extra krijgen.


Wereldwijd

Projecten van stichtingen en organisaties uit Midden-Brabant die zich richten op landen in de wereld met een lage welvaart. We richten ons daarbij op onderwijsprojecten, steun aan vrouwen en kinderen en armoede. We hebben speciale aandacht voor projecten met een langdurig/ blijvend karakter.


Wil je een project indienen en zit jouw stichting of organisatie in de regio Midden-Brabant, lees dan eerst goed de voorwaarden. 

   

Suikertante heeft een voorkeur voor projecten die m.n. vrouwen en kinderen steunen en die zo een zetje te geven voor een betere toekomst. We steunen vooral kleine initiatieven die het verschil maken. Wij vinden een persoonlijke klik tussen jou als aanvrager en ons als subsidieverstrekker belangrijk. Je overtuigt ons als wij zien waar je het verschil gaat maken en duidelijk maakt wat jij / jullie zelf doen om het project voor elkaar te krijgen (co-financiering). De betrokkenheid van lokale partijen vinden we een belangrijke voorwaarde.


Armoede

Bij armoede denken wij met name aan kleinschalige projecten in de regio Midden Brabant. Vele particulieren/organisaties richten zich al op het versterken van mensen die in armoede leven. Helaas is er zelden voldoende geld om mensen echt vooruit te helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan steun voor initiatieven die buiten de boot van de overheidssteun vallen.

Voorbeeld: Tante Pollewop steunt al jaren mensen die weinig geld hebben om kleding te kopen. Met de gratis kledingcadeaubonnen die tante uitgeeft onder organisaties en personen die contact hebben met deze mensen, wordt direct hulp geboden.


Kennis delen

Binnen het bestuur is veel kennis en ervaring aanwezig (wij zijn ooit heel klein begonnen) en naast financiƫle steun willen we die kennis ook graag delen met de indieners van de projecten. Je mag ons hier altijd een vraag over stellen.